Container met gereviseerd gereedschap

December 2017:

Tools4Change meldt op hun Facebookpagina: The container to Kenya has arrived safely in Nairobi, thanks to Undugu organisation which did the clearing. The projects are now busy with unpacking and installing the machines and tools. We are waiting for more pictures to be able to show you the results!

Het project scholierenfonds weeskinderen in Centraal Kenia heeft een deel van deze container mogen ontvangen. Tools4Change (onderdeel van Betuwe Wereldwijd)  zamelen in Nederland gereedschap in, reviseren dit en doneren dit aan projecten in 3de wereld landen.  Stichting Betuwe Wereldwijd vinden dat iedereen een kans moet krijgen, zowel mensen hier in Nederland als mensen in ontwikkelingslanden. Voor de mensen hier richten zij zich op een passende, veilige en stimulerende werkplek voor een ieder die ondersteuning nodig heeft om sociaal en maatschappelijk mee te kunnen doen.  Voor de mensen in ontwikkelingslanden streven zij ernaar dat een ieder (jong of oud, man of vrouw) die een beroep wil leren en uitoefenen, kan beschikken over voldoende en kwalitatief goed gereedschap.  Zij regelen ook het transport naar de dichtstbijzijnde haven, het inklaren, lossen en transport naar de uiteindelijke lokatie, moet door de lokale organisaties zelf worden bekostigd. Dit is in veel landen nog best heel kostbaar, hier in Kenia was de lokale organisatie waar wij mee samenwerken nog 2100 Euro kwijt om de boel op lokatie te krijgen.

Het project heeft voor deze prijs o.a. 30 naaimachines, 30 computers, een gereedschapsset voor 20 studenten in zowel metaalbewerking, houtbewerking als metselwerk ontvangen. Maar ook 5 tafelslijpmachines, 5 handboren, 2 decoupeerzagen en diverse aanverwante zaken. Wij zijn hier heel blij mee, want de weeskinderen in ons project wonen vooral bij familie. Deze samengestelde gezinnen hebben zonder deze extra kinderen al moeite om het hoofd boven water te houden. Nu is het mogelijk om weesjongeren maar ook andere leden van de samengestelde gezinnen te faciliteren met diverse praktische opleidingen.

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here