Landeninformatie

Over het land

Dit Oost-Afrikaans land, dat 30 keer zo groot is als Nederland. Met een explosieve bevolkingsgroei heeft het land in 2017 ruim 105 miljoen inwoners. Een land dat vooral in het nieuws komt met betrekking tot hongersnood en oorlog. Maar Ethiopië is meer!

Over het land

Dit land in Oost-Afrika is 14x zo groot als Nederland en heeft circa 48 miljoen inwoners (2017). De officiële taal in Kenia is Engels, geïntroduceerd tijdens de koloniale overheersing tussen 1890 en 1964, en het Swahili.

Over het land

Dit land, vroeger bekend onder de naam Britse protectoraat Nyasaland, in Zuid-Oost Afrika is bijna 3x zo groot als Nederland, echter 20% bestaat uit water en heeft 19 miljoen inwoners (2017). De officiële talen in Malawi zijn Chichewa en Engels.

Over het land

Dit land in het zuiden van Afrika is 20x zo groot als Nederland en is met bijna 2,5 miljoen inwoners (2017) na Mongolië het dunst bevolkte land ter wereld. Namibië is een leeg land. Je kunt er uren door schitterende landschappen rondrijden zonder iemand tegen te komen.

Over het land

Dit land in Oost-Afrika is bijna 23x zo groot als Nederland en heeft circa 54 miljoen inwoners (2017). De officiële talen in Tanzania zijn Swahili en Engels. Het land werd in 1964 onafhankelijk.

Over het land

Dit land, vroeger bekend onder de naam zuid-Rhodesië, in zuidelijk Afrika is ruim 10x zo groot als Nederland en is met 14 miljoen inwoners (2017). De officiële taal in Zimbabwe is Engels, maar 82% van de bevolking behoord tot de Shona, zij spreken voornamelijk Shona – Kune Zuva is Shona voor " de zon schijnt".

Over het land

Dit noord-oost Afrikaanse land is ruim 17 keer zo groot als Nederland en heeft 12 miljoen inwoners (2014) Vanaf 2011 is Zuid-Soedan onafhankelijk.

Over het land

Dit land in zuidelijk Afrika is 30x zo groot als Nederland en heeft ruim 55 miljoen inwoners (2017).
Zuid-Afrika, een republiek in transformatie, is een land met zeer grote tegenstellingen tussen arm en rijk.

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here