Eigen kapsalon voor Selamawit

November 2020:

De Ethiopische Selamawit is 20 jaar oud en woont in zuidelijk Ethiopië. Haar oudere broer werkt als zanger in een orthodox-christelijke kerk.  Met haar jongste broer verkocht ze, om te overleven, koffie, thee en brood vanuit hun huisje. De jongere broer leerde een vrouw kennen en na een woordenwisseling is Selamawit het huis uitgezet en zetten de broer en zijn nieuwe vrouw haar opgebouwde klandizie voort. Ze stond op straat en de oudste broer hielp haar tijdelijk met eten en onderdak. 

 

Selamawit wil heel graag een eigen leven opbouwen, maar heeft haar school niet afgemaakt. Dat wilde ze ook niet meer nu. Ze wilde graag een eigen kapsalon starten en heeft hier recent met behulp van haar broer een cursus voor gevolgd. Toen onze contactpersoon haar inzet en motivatie zag, heeft hij ons gevraagd of wij een mogelijkheid zagen om 3 maanden huur en de inrichting te betalen. Het totale bedrag kwam afgerond op 435,- Euro.  En zie hier, vol enthousiasme is ze aan het werk, eindelijk onafhankelijk, wij wensen Selamawit een succesvolle kapsalon. 

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here