Basisschool, Murera, Kenia

Basisschool, Murera, Kenia

Basisschool Murera ligt in Centraal Kenia in het district Ruiru. In 2015 gaan er 650 kinderen naar deze school (330 meisjes en 320 jongens), waaronder ook een aantal van "onze" weeskinderen. Zij krijgen les van 15 onderwijzers. Naast een kleuterschool binnen de compound van de school, zijn er nog 6 kleuterscholen in de omgeving. Naar verwachting zal het leerlingenaantal in de komende jaren tot meer dan 750 leerlingen groeien.

In Kenia is de overheid strikt met regelgeving over sanitaire voorzieningen, voldoet een school niet, dan wordt deze gesloten.

Toegang tot schoon drinkwater en toiletten voorkomt veel kinderziektes. Alleen wanneer er goede voorzieningen zijn, kunnen de kinderen adequaat leren over hygiene en waarom dit belangrijk is.  

Murera heeft in 2013 een waarschuwing gekregen, daarna zijn er direct noodmaatregelen genomen. Echter er is toen zo bezuinigd op materialen dat in tussen tijd een aantal toiletten zijn in gestort. Er is nog steeds geen mogelijkheid om handen te wassen na toiletbezoek. Gemiddeld zijn er 55 - 107 kinderen per toilet, dit terwijl de aanbeveling 1:25 voor meisjes en 1:30 voor jongens is.

 Medio 2015 zijn er 18 nieuwe toiletten gebouwd en is er toegang tot stromend drinkwater gerealiseerd. Marthe van Rijswijck stichting heeft ons hierbij geholpen.

 

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here