Ethiopische Zuleyka is nu verpleegster

November 2022:

Recent is Zuleyka afgestudeerd. In 2018 maken wij kennis met haar, ze wilde graag arts worden maar wordt door de overheid op een verpleegstersopleiding geplaatst. Zuleyka is moslima. Zij is ons aangedragen door een katholieke broeder. Wij vinden het belangrijk om meisjes te steunen ongeacht hun geloof.

Zuleyka komt het zuiden van Ethiopië, haar vader is kleermaker, maar zijn inkomen is nauwelijks voldoende om de familie eten te geven. Zuleyka is de jongstes van 4 kinderen, ze heeft twee zussen en een broer, alle vier kunnen ze erg goed leren.  Wiskunde vindt ze leuk, biologie is haar beste vak en geschiedenis vindt ze ingewikkeld!

Eén van haar zussen heeft op haar 18 een hersenbloeding gekregen, dit was in 2014, zij was toen in opleiding om arts te worden. Sinds die beroerte is haar zus bedledig.  Zuleyka draagt een deel van de zorg voor deze zus en dit heeft haar doen besluiten om de verpleging in te gaan. Ze is afgestudeerd met top-resultaten, dit maakt het zoeken naar werk veel eenvoudiger. Echter ze wil heel graag weer bij haar ouders wonen, zodat ze een deel van de zorg van haar zus op zich kan nemen. Met haar papieren moet dat zeker snel lukken.

 Vandaag 30 november 2022 het heugelijke nieuws dat Zuleyka is aan genomen als junior verpleegster in Leku General Hospital vlak bij haar woonplaats. Hoe fijn is dat!

 

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here