Ex-studente Jeniffer op bezoek in Nederland

Oktober 2022:

In 2010 maken wij kennis met Jeniffer. De jongste uit een gezin van 12 kinderen. Als haar moeder overlijd, Jeniffer is dan 8 jaar, zorgt de vrouw van één van haar broers voor haar. Geld om naar school te gaan is er niet. Trouwens in Jeniffers familie heeft niemand meer opleiding dan de basisschool. Een van onze contactpersonen brengt haar bij ons onder de aandacht. Wij helpen haar door de middelbare school en later ook door Kenyatti University waar ze medische laboratorium wetenschap studeert. 

In 2015 studeren wij haar een tweedehands labtop wat haar studeren vereenvoudigd. Na haar studie heeft ze korte tijd voor Amref Flying Doctors gewerkt. Echter daar kreeg ze geen salaris alleen reiskosten vergoeding. Zodra ze een mogelijkheid zag tot een betaalde baan, is ze in het Nationale Ziekenhuis in Nairobi gaan werken. Ploegendienst, rare roosters e.d. en toen kwam Covid. Ook daar werd ze volop ingezet voornamelijk om zieke mensen te testen. In april werd een nieuwe afdeling geopend. De afdeling transplantaties, er zijn niet veel plaatsen in Afrika waar dit soort grote ingrepen plaats vinde, hier worden o.a. niertransplantaties uitgevoerd.

Begin oktober was er een wereldwijd congres voor vrouwen die op transplantie afdelingen werken. Jeniffer kreeg de kans hier heen te gaan, ze was de enige uit Afrika in Hannover waar het congres plaats vond. Natuurlijk wilden wij haar graag de kans geven 'even' bij ons langs te komen waarbij ze met de overige bestuursleden en een aantal vrijwilligers kennis heeft gemaakt. Naast haar baan is ze druk doende met een vervolg studie, haar Masters. Als meisje van het platteland met ongeveer geen kans om zelfs maar naar een middelbare school te kunnen, is dit toch wel heel bijzonder.  En daarnaast volgt ze ook scholieren en studentes op binnen Kenia voor Kune Zuva. Ze motiveert ze om harder te werken en zo zelf kansen op een betere toekomst te genereren. 

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here