Ethiopische kleuters voorzien van melk

Juni 2022:

In Dimeka, een stadje in Zuid Ethiopië circa 750 km van de hoofdstad Addis Ababa op een hoogte van 1100 meter boven zeeniveau wonen circa 10.000 mensen. De populatie groeit.  Mensen leven van handel, het verbouwen van gewassen of als ambtenaar.  De stad is bekend door zijn toerisme waar mensen de lokale bevolkingsgroepen komen "bezichtigen". 

 

Steeds meer kinderen in de kleuterleeftijd worden bedreigd door de negatieve invloed van armoede, ondervoeding en slechte leeromstandigheden. Jarenlang hebben wij daarom geholpen met goed kleuteronderwijs waar ook een maaltijd beschikbaar werd gesteld. Echter ondervoeding is vaak het gevolg van slecht uitgebalanceerde nutrienten. Het is een gegeven dat melk hier een positieve rol in speelt. Om dit project zelfvoorzienend te maken, is besloten melkkoeien aan te schaffen, passende behuizing te bouwen en in de opbouw van het project een betaalde kracht in te huren om de koeien optimaal te verzorgen. Op termijn zal hij betaalt moeten worden vanuit het project. 

 

De eerste resultaten zijn positief. 87 kinderen, waarvan 21 uit de Hamar stam, krijgen op dit moment twee keer per week melk. Op termijn gaan meer koeien melk geven en zal de hoeveelheid melk en ook het aantal kinderen verder worden uitgebouwd. 

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here