Ethiopische Emebet gaat op eigen kracht door

Oktober 2021:

In 2009 nemen we Emebet op in ons studentenfonds, een meisje dat als 3-jarige in het vuur is gevallen en daardoor  sindsdien op krukken loopt. Op jonge leeftijd is ze haar beide ouders verloren en met steun van haar broer en broeders van de lokale Katholieke kerk is ze in staat haar middelbare school te doorlopen. In 2009 vragen de broeders ons om hulp om haar tijdens haar HBO-verpleegstersopleiding te ondersteunen. In 2012 hebben wij de eer om haar net voor haar afstuderen te ontmoeten en in 2014 besteden wij al aandacht aan Emebet op deze website. 

Na het behalen van haar verpleegstersdiploma in 2012 wil ze heel graag nog verder studeren. Ze gaat werken in een turberculose kliniek in de hoofdstad en enkel jaren later mag ze haar toegangsexamen doen, vanuit haar werk kan ze werken en studeren combineren. Wij steunen haar vanuit Kune Zuva niet meer, wel krijgt ze af en toe wat extra's toegeschoven door de moeder van één van de bestuursleden, die haar in 2012 heeft ontmoet en ontroert. 

Afgelopen week laat ze weten dat ze haar master-graad heeft behaald, op eigen kracht, trots op Emebet! En zo leuk om deze jonge vrouw door de jaren heen te kunnen volgen.

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here