Heropening scholen in Kenia

Januari 2021:

Maandag 4 januari is het zover, in Kenia gaan eindelijk de scholen weer open. Sinds maart 2020 waren alle scholen ten gevolge van Covid-19 gesloten. Enkele maanden geleden mochten de kinderen in het afrondende jaar (laatste jaar basisschool, laatste jaar middelbare school, examenjaar vakstudie en HBO) weer lessen gaan volgen en examens doen. Nu mogen alle leerlingen weer naar school.

 

In het zuiden van Kenia, Kasikeu, steunen wij de "Orphan Care Group". Centrale persoon hier is de gepensioneerde onderwijzeres Moeder Agnes. Zaterdag 2 januari heeft zij alle weeskinderen met hun verzorgers bijeen geroepen, zoals zij dit tweemaal per jaar doet. Onder het genot van een drankje zijn ze allen toegesproken, is het belang van onderwijs benadrukt en was er voor ieder kind iets van schrijfgerei, schriften e.d. Door deze serieuze opvolging is de kans van slagen in middelbaar en vervolgonderwijs veel groter. 

Op dit moment steunen wij via deze groep in zuidelijk Kenia 2 jongeren bij hun HBO-studie, 2 jongeren op een vakopleiding en 3 jongeren met hun middelbare school. Daarnaast ondersteunen wij nog een hele groep weesjongeren in Centraal Kenia.

Van de weesjongeren uit Centraal Kenia keren er vier niet terug in ons fonds. De lockdown heeft voor hen meer gevolgen dan alleen 9 maanden thuis. Een meisje, eerste klas middelbaar onderwijs, is ongewenst zwanger en daardoor mag ze niet terug naar school. Ook zijn de pleegouders (oma en tante) van twee van onze weesjongeren door gebrek aan werk zonder huisvesting gekomen en daardoor vertrokken naar het platteland om hopelijk daar te kunnen overleven. Een vierde weesmeisje, derde klas middelbare school, heeft dusdanig veel aanvaringen met haar oma gehad dat de situatie onhoudbaar werd en zij is ook vertrokken naar andere familie op het platteland. 

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here