Ex-studente neemt Corona testen af

April 2020:

In Afrika begint het Corona verhaal pas. In het nationale ziekenhuis in de hoofdstad Nairobi, Kenia werkt Jeniffer. Zij is onze eerste keniaanse studente (studeerde aan Kenyatta Universiteit) die afstudeerde enkele jaren geleden als medisch laborante. Nu aangekleed (de linker van de twee) om op de afdeling van verdachte patienten monsters te nemen om te checken of ze wel of geen corona hebben.


Overig positief Corona nieuws in Kenia: Studenten van de universiteit van Kenyatta, in #Nairobi, hebben al succesvol een lokaal gemaakte beademing ontwikkeld en getest met als doel deze te produceren en te leveren in Kenia en andere landen om niet afhankelijk te zijn van de import van deze essentiële materialen om #coronavirus te bestrijden.
De goedgekeurde Keniaanse beademing is ontwikkeld met materialen die lokaal geproduceerd zijn op het #Afrikaanse continent door een groep van 16 studenten uit de faculteiten engineering, apotheek, geneeskunde en verpleging.
Op dit moment zijn er 246 mensen positief getest, 11 mensen overleden en 53 mensen beter gemeld mbt Covid-19 in Kenia.

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here