Meer zelfvertrouwen meisjes door inzet ex-studente.

April 2018:

Hana, over wie wij eerder schreven : Haar werk is girls empowerment – het slagvaardiger maken van meisjes, zodat ze leren omgaan met de sociale en culturele druk. Ze worden door Hana ondersteund om de basisschool, maar ook de middelbare school, af te maken. Aan de ouders wordt het belang van onderwijs duidelijk gemaakt. (Kune Zuva heeft er o.a. voor gezorgd dat Hana haar opleiding als onderwijskundige heeft kunnen volgen en voltooien). Zie ook: Hana enthousiasmeert andere meisjes.

Vandaag vertelt zij ons volgende: Het project wordt over 4 maanden afgerond. Ik vind het jammer maar het maakt me blij om te zien dat de meisjes veel sterker zijn. Als ik deze jonge vrouwen vergelijk met het begin van het project, toen waren de meeste meisjes heel erg verlegen om wat dan ook over zichzelf te vertellen. Ze zijn nu veel vrolijker en voll zelf vertrouwen om te praten over de ongemakken van menstruatie, de gevaren van besnijdenis en hun problemen met uitgehuwelijkt worden op zeer jonge leeftijd. En hier durven ze nu gewoon met hu docenten en vrienden over te praten. Ook is er een duidelijke verbetering met het aantal meisjes dat op school blijft om de middelbare school af te ronden. Ik word hier zo gelukkig van. Ik wist dat het een project was en dat het dus binnenkort afloopt. Maar de resultaten van het project maken mij blij en vol goede moed voor een volgende uitdaging.

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here