Saskia op bezoek bij de Anuak

2 januari 2014: Onze contactpersoon Saskia Kloezeman werkzaam voor North-South Consulting is op vrijwillige basis op bezoek geweest bij Ogato en de andere Anuak meisjes, die door de Katholieke Missiepost in samenwerking met Kune Zuva worden ondersteund om naar school te gaan. Zij heeft voor andere organisaties projecten in deze regio die zij opvolgt.

Saskia schrijft: 
Voor Anuak meisjes is school niet zo belangrijk, omdat ze van jongs af aan worden opgevoed om voor het huishouden en de kinderen te zorgen .... wat heb je dan aan school?
Daarnaast zijn de scholen nou niet echt van een hoogstaande kwaliteit in deze omgeving, waardoor dat kinderen (en vooral meisjes) niet echt worden gemotiveerd om naar school te gaan.
Voor meisjes is het een hele prestatie om hun school af te maken, omdat ze van meerdere kanten niet worden gestimuleerd dit te doen. Het is wel heeeeeel hard nodig dat meisjes van de Anuak (maar ook de andere 4 stammen) worden ondersteund in het naar school gaan.
Ogato heeft haar 10th grade afgerond en is van start gegaan met een middelbare beroepsopleiding tot verpleegster in Gambela town.

Ik heb het groepje meisjes toegesproken door het delen van ervaringen van andere stammen, waar meisjes ook hun school afmaken. Ik hoop dat mijn bezoek wat inspiratie heeft geboden voor de meiden om goed hun best te blijven doen.

 

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here