maandag, 11 november 2013 13:15

Kenia

Kenia

Over het land

Dit land in Oost-Afrika is 14x zo groot als Nederland en heeft circa 48 miljoen inwoners (2017). De officiële taal in Kenia is Engels, geïntroduceerd tijdens de koloniale overheersing tussen 1890 en 1964, en het Swahili.

Swahili wordt door ongeveer 50 miljoen mensen in Oost-Afrika gesproken en bevat invloeden uit een veelheid van talen inclusief Arabisch. Verder worden er in Kenia 61 verschillende talen gesproken.

 

Met 45% protestanten, 33% rooms-katholieken en 10% moslims is dit land overwegend Christelijk.

De  belangrijkste inkomstenbronnen zijn export van koffie en thee, daarnaast toerisme naar nationale parken en wildreservaten. De meerderheid van de beroepsbevolking leeft van landbouw.

Onderwijs

Het huidige onderwijssysteem is het zogenaamde 8-4-4-systeem. Dit houdt in dat kinderen 8 jaar basisonderwijs ontvangen, vervolgens 4 jaar middelbare school en daarna eventueel nog een vierjarige universitaire opleiding.

85% van alle kinderen volgt het basisonderwijs, van deze 85% gaat 75% door naar de middelbare school. Van alle scholieren die hun middelbare school succesvol afronden, gaat 60% door met een vervolgopleiding, dit zijn zowel vakopleidingen als universitaire studies.

Meer in deze categorie: « Ethiopië Zuid-Afrika »

Contact

Kunezuva Facbook
   

Steun Kune Zuva

  • donaties naar IBAN NL89 INGB 000 5837915
    Swift/BIC Code INGBNL2A
  • het attent maken van anderen op onze stichting
  • het aanbieden van arbeid c.q. tijd
  • het initiëren en uitwerken van creatieve ideeën.

ANBIN.B. Stichting Kune Zuva is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat schenkingen, erfstellingen en lijfrentetermijnen aftrekbaar zijn voor de gever indien aan bepaalde regels wordt voldaan.

 

Nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door ons een e-mail te sturen op info@kunezuva.nl.

Archief nieuwsbrief

U kunt de nieuwsbrieven hier downloaden en bekijken / You can download and view the yearly newsletter here